U bent niet ingelogd.
Inloggen

Studielast, lesrooster

De opleiding duur 1 jaar en de studielast is ongeveer 430 uren als onderstaand verdeeld.

De studielast zie er als volgt uit:

  • Er zijn 16 hele dagen - online live bijeenkomsten (112 uren)
  • Elke student heeft individuele docentcontacten (5 uur)
  • Je hebt daarnaast concreet 4 uur per week beschikbaar om aan literatuurstudie en praktijkopdrachten te besteden (180)
  • In je eigen praktijk doe je daarnaast diverse ervaringen op die samen voor ongeveer 125 uur per jaar tellen. Onder andere valt het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkopdrachten hieronder.

Lessen op zaterdag
Omdat het voor steeds meer scholen moeilijk is om leraren een hele dag vrij te roosteren, worden voor dit traject in het schooljaar 2023-2024 de lessen op zaterdag verzorgd. Het voorlopig lesrooster voor het studiejaar 2023-2024 kun je HIER downloaden.

Online leren in een live setting
Voor ons als opleiders is het belangrijk om voor studenten een stabiel opleidingstraject te organiseren waardoor de continuïteit van de opleiding zoveel mogelijk gegarandeerd wordt. Door online werken met studenten kunnen we die continuiteit het allerbeste bieden. Dit doen we in een live opzet met kleine groepen. Daardoor is er een optimaal niveau van directe interactie mogelijk. Door live online te werken zorgen we dat je ook kunt deelnemen als je met ziekteklachten van jou of een van je huisgenoten in quarantaine moet, je opleiding gegarandeerd door kan gaan. Zo voorkomen we studievertraging. Voor studenten met een visuele of auditieve beperking zorgen we dat er passende maatregelen genomen worden zodat ook jij kan deelnemen aan de lessen. We willen graag in overleg met jou beoordelen wat er nodig is en welke ondersteuning wij kunnen verwezenlijken. Mocht dit voor jou nodig zijn, neem dan voorafgaand aan je inschrijving contact met ons op. Dan maken we een afspraak om te zien wat voor jou en ons een best passende oplossing is. 

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.