U bent niet ingelogd.
Inloggen

Specialist Begaafdheid

Specialist Begaafdheid

Meer weten over de studie Specialist Begaafdheid PO? Klik dan hier!                Je kunt je vanaf nu inschrijven voor deze opleiding!                                            

 

De post-HBO-registeropleiding Specialist Begaafdheid is voor leraren die een inspirerende en begeleidende rol willen vervullen als specialist begaafdheid binnen hun school, bestuur of samenwerkingsverband. Het uitgangspunt voor de opleiding is dat elke leerling recht heeft op passend onderwijs vanuit een inclusieve gedachte en in een thuisnabije omgeving. De begaafde leerling is daarop geen uitzondering. 

 • Wil je uitdagend onderwijs geven aan al je leerlingen?
 • Wil je leren denken in kansen en mogelijkheden?
 • Wil je direct aan de slag met de begaafde leerlingen op jouw school met direct toepasbare praktijkopdrachten?
 • Wil jij graag op jouw school een steentje bijdragen aan 'pakkend onderwijs' aan begaafde leerlingen?
 • Wil jij innoverend en coachend werken met collega’s
 • Wil jij je actief bezighouden met begaafdheidsbeleid?

Meld je dan aan voor deze unieke opleiding tot Specialist Begaafdheid!

Door deze unieke opleiding ben je binnen één jaar Specialist Begaafdheid. Tijdens de opleiding word je op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten geschoold op het gebied van alle aspecten van het onderwijs aan begaafde leerlingen (zien, begrijpen en reageren op hun educatieve behoeften; ontwikkelen van uitdagend onderwijs; herkennen en begeleiden van onderpresteerders; bevorderen van executieve vaardigheden en een groeimindset; ontwikkelen van schoolbeleid). Je leert hoe je binnen jouw school het ‘zorghuis’ ten behoeve van begaafde leerlingen kunt opbouwen en verankeren.
Elke bijeenkomst vertalen we samen opgedane kennis naar de situatie van jouw school, jouw groep en jouw leerling; Wat kan je doen, hoe kan je dat doen en wat heb je nodig om dat voor elkaar te krijgen. Maar ook: wat kan je beter laten, wat zou je kunnen versterken en welke kansen zie je om dat voor elkaar te krijgen.

Het opleidingsprogramma is gefundeerd op meest recente competentiematrix voor specialisten begaafdheidsonderwijs (2021). Deze matrix is ontwikkeld n.a.v. internationaal wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek is gepubliceerd bij uitgeverij Leuker.nu. Titelgegevens: Dr. E. van Gerven, (2021) Raising the bar. The competencies of specialists in gifted education

Samenvattende top 10

 • Binnen 1 jaar klaar!
 • Inspirerende en activerende werkvormen
 • Veel ruimte voor uitwisseling van eigen ervaringen en vragen
 • De docenten zijn gespecialiseerde lerarenopleiders en zijn opgenomen in het VELON (Vereniging van Nederlandse Lerarenopleiders) register
 • Je brengt het geleerde meteen in praktijk
 • Je leert je keuzes onderbouwen vanuit internationale theorie 
 • Je leert van en met elkaar
 • Je bouwt snel een netwerk op van professionals in het domein begaafdheid
 • De opleiding richt zich op EQF (European Qualification Framework) level 7 (vergelijkbaar met masterlevel)
 • Je voldoet aan de meest recente competentiecriteria voor specialisten begaafdheidsonderwijs.

Online leren in een live setting
Voor ons als opleiders is het belangrijk om voor studenten een stabiel opleidingstraject te organiseren waardoor de continuïteit van de opleiding zoveel mogelijk gegarandeerd wordt. Dit kunnen we bieden in dit online opleidingstraject in een live opzet met kleine groepen. Daardoor zijn een optimaal niveau van directe interactie en actieve werkvormen goed mogelijk.

Meer weten over de studie Specialist Begaafdheid PO? Klik dan hier!                

 

Deze opleiding is als registeropleiding geaccrediteerd door de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. 

Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Specialist Begaafdheid!

 

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.