U bent niet ingelogd.
Inloggen

Uitgaven

De cirkel van zorg voor leerkrachten

Knapzak Praktijkgids

Uitdagend Onderwijs

Auteur: Eleonoor van Gerven
Uitgever: leuker.nu
ISBN: 978-94-62542-81-5

Passend onderwijs bieden lukt alleen als je zicht hebt op de educatieve behoeften van de leerling. Als je inzicht hebt in wat de leerling weet en kan, kun je bepalen wat de leerling nog te leren heeft, welke leermiddelen en opdrachten passend zijn bij de doelen en wat er nodig is om het onderwijskundig proces te organiseren. Je bepaalt de optimale leeromgeving en maakt het rendement van het leerproces zichtbaar en meetbaar.
Het proces van verkennen en herkennen van educatieve behoeften is veel breder dan het ‘signaleren en diagnosticeren van begaafde leerlingen’. De huidige handelings- en oplossingsgerichte werkwijze is gericht op het maken van een educatief profiel dat je helpt om tegemoet te komen aan wat de leerling nodig heeft.

In deze Knapzak richten we ons op het educatief profileren op niveau 2 van de Zorgpiramide van Passend Onderwijs en 1-Zorgroute (leerkrachtniveau). We bespreken de stappen die je kunt zetten om de educatieve behoeften te verkennen. Dat doen we aan de hand van de stappen in de Cirkel van Zorg. Een goed doorlopen Cirkel van Zorg heeft als resultaat dat je heel precies kunt aansluiten bij wat een leerling nodig heeft en wat in jouw groep haalbaar is.

Bestellen

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.