U bent niet ingelogd.
Inloggen

Uitgaven

Uitgaven

Eleonoor van Gerven publiceerde verschillende boeken over begaafdheid. Zij schreef de reeks Knapzak Praktijkgidsen, die op dit moment uit vier delen bestaat: Begaafde onderpresteerders (2013), Uitdagend Onderwijs (2014), Cirkel van Zorg voor leraren (2015) Cirkel van Zorg voor intern begeleiders (2015). Zij schreef ook twee boeken in de reeks TIBtools: Aan de slag met slimme kleuters (2013) en Goed onderwijs voor begaafde leerlingen (2016). Eleonoor is redacteur van Handboek Hoogbegaafdheid (2009) en De Gids, over begaafdheid in het basisonderwijs (2016). Samen met Sylvia Drent schreef zij onder andere Passend onderwijs voor begaafde leerlingen (2012) en ontwikkelde zij het Digitaal handelingsprotocol hoogbegaafdheid (2004-2016).

Recent promoveerde Eleonoor op het thema competenties van specialisten begaafdheid. Haar proefschrift Raising the bar. The competencies of specialists in gifted education is verkrijgbaar via uitgeverij Leuker.nu

Naast haar boeken schreef Eleonoor tientallen artikelen over begaafdheid in het primair onderwijs. Een selectie hiervan is op deze website ook beschikaar als gratis download. 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.