U bent niet ingelogd.
Inloggen

Uitgaven

Eleonoor van Gerven publiceerde verschillende boeken over begaafdheid. Zij schreef de reeks Knapzak Praktijkgidsen, die op dit moment uit vier delen bestaat: Begaafde onderpresteerders (2013), Uitdagend Onderwijs (2014), Cirkel van Zorg voor leraren (2015) Cirkel van Zorg voor intern begeleiders (2015). Zij schreef ook twee boeken in de reeks TIBtools: Aan de slag met slimme kleuters (2013) en Goed onderwijs voor begaafde leerlingen (2016). Eleonoor is redacteur van Handboek Hoogbegaafdheid (2009) en De Gids, over begaafdheid in het basisonderwijs (2016). Tevens ontwikkelde zij de Competentiematrix voor de Specialist Begaafdheid.

Samen met Sylvia Drent schreef zij onder andere Passend onderwijs voor begaafde leerlingen (2012) en ontwikkelde zij het Digitaal handelingsprotocol hoogbegaafdheid (2004-2016).

Naast haar boeken schreef Eleonoor tientallen artikelen over begaafdheid in het primair onderwijs. Een selectie hiervan is op deze website ook beschikaar als gratis download. 

De Gids
Begaafde onderpresteerders
De cirkel van zorg voor intern begeleiders
De cirkel van zorg voor leerkrachten
Uitdagend onderwijs
Slimme kleuters
Goed onderwijs voor begaafde leerlingen
Passend onderwijs voor begaafde leerlingen
Handboek Hoogbegaafdheid

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.