U bent niet ingelogd.
Inloggen

Webinars

Kennisinjectie 7 Hoe dan?! Kansen(on)gelijkheid en begaafdheid

Doe mee en schrijf je in vóór 1 mei 2024

21, 22 en 23 mei 2024 tussen 16:00-17:30 uur

Kansen (on)gelijkheid is een complex thema voor het onderwijs want over welke kansen heb je het nu eigenlijk? Moet het gaan over gelijkheid van kansen op basis van je ontwikkelingspotentieel of moet het wellicht gaan over een gelijkheid van kansen voor straks op de arebeidsmarkt? Vanuit de gedacht van inclusieviteit zou je daarbij kunnen denken aan gelijke kansen om tot leren te komen. Maar niet elke leerling die tot leren komt, heeft straks ook gelijke kans op een gelijk toekomstperspectief. In hoeverre respecteer je verschillen als je leerlingen gelijk benadert vanuit het idee op gelijke kansen en als je dat niet doet en leerlingen ongelijk benadert, wat betekent dit dan voor de organisatie van je onderwijs?
Voor complexe diellma's als deze zijn er geen eenvoudige oplossingen. In drie de sessies van deze kennsiinjectie gaan we kijken welke consequenties verschillende perspectieven op het begrip kansen(on)gelijkheid hebben voor het onderwijs aan begaafde leerlingen. We bespreken voors en tegens die in de praktijk worden ervaren en overwegen de ethische kanten van die keuzes.    

 

Aanmelden voor webinar

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.