U bent niet ingelogd.
Inloggen

Webinars

Kennisinjectie 2 Hoe dan?! Psycho-educatie en connectieve geletterdheid


Doe mee en schrijf je in voor 1 oktober 2023

9, 10 en 11 oktober 2023 tussen 16:00-17:30 uur
Voor sommige leerlingen is het lastig om hun ervaringen en emoties in het omgaan met anderen, het vinden van hun eigen identiteit, en in het zoeken van hun weg in hun schoolcarrière een plaats te geven. Onder bepaalde omstandigheden kan dat voor begaafde leerlingen een extra uitdaging zijn. Wat die uitdaging bepaalt en waardoor het voor sommige kinderen lastiger kan zijn om die ervaringen en emoties die plaats geven kan voor elke begaafde leerling weer anders zijn. Bibliotherapie is een pedagogisch-didactische werkvorm die geschikt is om in te zetten bij de begeleiding van deze leerlingen. Zij ontwikkelen daardoor inzicht in zichzelf en de wereld om hen heen. Dat kan hen helpen op momenten dat ze het ingewikkeld vinden om over drempels heen te komen in het omgaan met anderen, het zoeken van hun plaats in de wereld en het doorlopen van het onderwijsleer-proces.

Tijdens deze kennisinjecties bespreken we de aanpak voor bibliotherapie, hoe je daarbij aan de onderwijskundige kant van leerling begeleiding kunt blijven en hoe je juist daardoor een veilige situatie kunt scheppen voor het ontwikkelen van zelfinzicht. We bespreken de grenzen van bibliotherapie in een onderwijskundige context en verkennen hoe je dit direct in je eigen praktijk kunt inzetten in de begeleiding van je begaafde leerlingen.

Aanmelden voor webinar

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.