U bent niet ingelogd.
Inloggen

Covid-19 Update

Update 18-09-2020

Beleidswijzigingen
Sinds dinsdag 15-09-2020 is de signaalwaarde van het reproductiegetal 1,38. Wij van mening zijn dat daardoor veiligheid van de studenten en onze docenten op de live leslocaties niet langer kunnen garanderen en dat we t.g.v. hiervan de kwaliteit van de lessen niet kunnen waarborgen in een live setting. Voor alle trajecten is besloten deze online (in real time) te laten plaatsvinden. Dit besluit geldt tot en met 31-01-2021. Op die datum wordt beoordeeld of het verantwoord is de koers te wijzigen. De lessen vinden dan plaats op de afgesproken lesdagen en gedurende de afgesproken lestijden. Zowel de inhoud als de vorm van de werkopdrachten is dan gelijk aan de vorm zoals deze verzorgd zal worden tijdens de oorspronkelijke geplande live lesdagen op locatie.

Regels live lesdagen op locatie (deze gelden ook ná 31-01-2021) 
Wij volgen nauwgezet het beleid van zowel het RIVM als de toepassing van beleidsregels door de hogescholen en universiteiten in Nederland. Onderstaande regels zijn overeenkomstig met die beleidslijnen. Let op: lessen in openbare gelegenheden vallen onder de regels die gesteld worden aan de horeca in Nederland. Toepassen van de regelgeving is niet onderhandelbaar omdat de locaties die ons gastvrijheid verlenen anders gesloten kunnen worden.

  • Ben je verkouden of heb je verkoudheidsverschijnselen dan kunnen we je niet toelaten tot de les
  • Om wel toegelaten te kunnen worden dien je ter plekke een schriftelijke verklaring van de GGD te overleggen dat het resultaat op je Covid-19 test negatief was en die niet ouder is dan 1 week
  • Bij binnenkomst maak je gebruik van het handreinigigingsmiddel bij de ingang van het lokaal
  • In het leslokaal heb je een vaste plaats
  • Gedurende de lesdag is het niet toegestaan van plaats te wisselen met andere studenten
  • Het is niet toegestaan om te schuiven met meubilair om groepjes te vormen
  • Ben je ziek geweest dan vragen we je om pas weer deel te nemen aan de lessen vanaf twee weken na de laatste dag van de ziekteverschijnselen
  • In het nare geval dat er toch geconstateerd wordt dat er een Covid-19 besmetting heeft plaatsgevonden melden we je deelname aan de bijeenkomst bij bronnen en contactonderzoek aan de GGD 

Docenten

  • Indien de docent van jouw lesgroep verkoudheidsverschijnselen heeft kan de les op locatie niet doorgaan. In dat geval word jij de avond voorafgaand aan de bijeenkomst op de hoogte gesteld en zal de les online plaatsvinden. We zeggen de lessen dan dus niet af maar zorgen voor continuïteit in je studievoortgang door online samen verder te werken.

Leslocatie Aristo
Voor de studenten met als leslocatie Aristo Amsterdam gelden de richtlijnen voor veilig samenkomen zoals deze door Aristo zijn geformuleerd. Deze richtlijnen kun je HIER downloaden. Let op: vanaf 10 augustus 2020 geldt er in heel Nederland een registratieplicht voor de horeca. Onze leslocaties vallen onder die richtlijnen. Dat betekent dat elke student zich bij aankomst op de leslocatie dient te registreren. Studenten die zich niet registreren kunnen niet deelnemen aan de lessen! 

Oranje gebieden
Woon of werk jij in een regio die door het RIVM aangegeven wordt als een zogenoemde "oranje-regio", dan vragen we je om om thuis te blijven. Wij zullen dan met jou bespreken hoe je de lessen kunt volgen. Ben je op vakantie geweest in een "oranje-regio", dan vragen we je om de door de overheid voorgeschreven quarantaine regels te volgen.
Als een regio waarin onze cursussen en opleidingen door het RIVM als een "oranje-regio" wordt aangegeven, dan kunnen we de veiligheid van onze docenten maar ook die van studenten uit andere regio's niet garanderen. In dat geval zullen voor die locaties de lessen worden omgezet in online lessen.

 

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.