U bent niet ingelogd.
Inloggen

POA

Deze cursus is alléén toegankelijk voor leraren in het VO die werkzaam zijn voor de Passend Onderwijs Almere 

Voor wie
Je bent werkzaam als docent/begeleider in het voortgezet onderwijs. Je beschikt over  basiskennis over begaafdheid, begaafdheidsonderwijs en je hebt ervaring in je eigen praktijk met het geven van onderwijs aan begaafde leerlingen of het verzorgen van onderwijsondersteunende taken ten behoeve van begaafde leerlingen.

Thema's

  • Visie op begaafdheid en de gevolgen voor het onderwijs
  • Werken volgens de taxonomie van Marzano & Kendall
  • Onderpresteren of onderleren?
  • Dubbel-bijzondere leerlingen
  • Omgaan met angst

Cursusdata
14-09-2020 (09:00-16:00) | 06-10-2020 (09:00-12:00) | 19-11-2020 (13:30-16:30) | 12-01-2021 (09:00-12:00) | 25-03-2021 (13:30-16:30) | 23-04-2021 (09:00-12:00) | 27-05-2021 (16:00-19:00)

Werkwijze
Tijdens de lessen wisselen we luisteren, overleggen en doen steeds af. We gaan ervan uit dat deelnemers vooraf de stukken hebben doorgenomen die op de website daarvoor tot hun beschikking zijn gesteld. In een aantal gevallen hebben we geen artikel om te lezen maar vragen we je om een of meerdere edutalks te bekijken zodat we tijdens de bijeenkomst kunnen ingaan op vragen die een en ander heeft opgeroepen.

Locatie
I.v.m. de strenge richtlijnen die er gelden voor het volwassenenonderwijs vanwege het Covid-19 virus is het niet mogelijk om op locaties de interactie te bewerkstelligen die nodig is voor een hoog cursusrendement. In overleg met de organisatie is daarom besloten deze cursus online te laten plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomst is er gewoon directe interactie met de docent en met elkaar mogelijk. Daarbij werken we ook met zogenoemde breakout rooms waardoor interactie in besloten kring met groepjes tussen groepsleden mogelijk is. De lessen vinden plaats via een beveiligde Zoom verbinding. Kort voor de bijeenkomst ontvang je een link met daarin je meeting ID en een password. Nadat je daarvan gebruik hebt gemaakt kom je in een digitale wachtkamer. Alleen mensen van wie het email adres herkend wordt, worden toegelaten tot de bijeenkomst. Als de groep compleet is wordt het digitale leslokaal afgesloten zodat er geen nieuwe deelnemers meer bij kunnen. je ontvangt over de werkwijze een email voorafgaand aan de cursusbijeenkomsten. let op, voor elke bijeenkomst gebruiken we een nieuw meeting ID en een nieuw password.

Deelnemen
Deelname aan deze cursus is mogelijk voor personeel van de scholen die behoren bij de ASG. Voordat jij je bij ons voor de cursus inschrijft, moet je daarvoor toestemming hebben van de projectleider voor dit project bij de ASG.
Wie  een bevestiging van deelname van de ASG heeft ontvangen kan zich via deze website registreren om toegang te krijgen tot het besloten deel met lesstof en cursusinformatie. Let op registratie werkt in twee stappen. De eerste stap is dat je je aanmeldt als gebruiker van de website. De tweede stap is dat jij je ook op deze website voor deze cursus inschrijft. Zonder die laatste inschrijving krijg je geen toegang tot het besloten deel van de website en de cursusmaterialen.

Inschrijven

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.