U bent niet ingelogd.
Inloggen

Driegang

Rijk(er) onderwijs aan begaafde leerlingen

Dit cursustraject is speciaal ontwikkeld voor de academie van het samenwerkingsverband Driegang. Werk je niet voor dit samenwerkingsverband, dan kun je dus niet inschrijven of deelnemen.

In deze cursus van 7 bijeenkomsten gaan we in op 4 thema’s die betrekking hebben op het peergroeponderwijs aan begaafde leerlingen. In de eerste drie bijeenkomsten gaan we in op de taxonomie van Marzano & Kendall en de kansen die het gebruik van deze taxonomie biedt voor het ontwikkelen van rijk onderwijs. We bespreken hoe deze taxonomie aansluit bij concepten van onderzoekend en zelfregulerend leren. Je gaat tijdens een van de bijeenkomsten ervaren hoe het is om te leren op deze manier en je ontwikkelt met behulp van deze taxonomie eigen rijke lessen.
In de vierde bijeenkomst gaan we in op de vraag hoe we het leren van begaafde leerlingen zichtbaar kunnen maken. Daarbij hebben we aandacht voor het formuleren van doelen van het onderwijs, doelen in het onderwijs en de mogelijkheden van formatief assessment voor peergroeponderwijs.
In bijeenkomst vijf en zes staat het thema onderpresteren centraal. Hoe kun je vanuit een ecologisch perspectief leerlingen begeleiden die zich anders ontwikkelen dan je eigenlijk verwacht? Wat beïnvloedt motivatie en welke rol speelt de leraar in het aanwakkeren van die motivatie?
De zevende en laatste bijeenkomst gaat over dubbel bijzondere leerlingen. Hoe speelt de botsing tussen basaal vermogen en basaal onvermogen een rol in hun begeleiding en waar liggen dan de kansen?

Data:

  • Les 1 t/m 3 zijn van 16:00-18:00 uur op de volgende data:
    30-09-2019 | 28-10-2019 | 25-11-2019
  • Les 4 t/m 7 zijn van 14:30-17:30 uur op de volgende data:
    29-01-2020 | 01-04-2020 | 20-05-2020 | 24-06-2020

Inschrijven

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.