U bent niet ingelogd.
Inloggen

Delta DBL

Deze cursus is alléén toegankelijk voor leraren werkzaam voor Delta Oosterhout

Ben je ingeschreven? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de cursusmaterialen die horen bij jouw cursus.

In deze cursus van drie lessen staat een groep leerlingen centraal die complexe educatieve behoeften hebben. Deze leerlingen laten zien dat zij zowel over kenmerken van begaafdheid beschikken als dat er kenmerken van een leer- of ontwikkelingsstoornis waarneembaar zijn (dubbel-bijzondere leerlingen). Deze kinderen hebben behoefte aan een aanpak waarin maatwerk centraal staat. Daarbij is het belangrijk om je te bedenken dat er zeker voor deze groep leerlingen geen snelle oplossingen zijn waar je met een paar handgrepen het probleem oplost. De cursus is gericht op wat je in je eigen praktijk kunt doen in een pre-diagnostische fase. Voor de manier van werken baseren we ons op de manier van werken zoals die ook toegepast wordt in de post-hbo registeropleiding Specialist Dubbel-Bijzondere Leerlingen en die bewezen heeft effectief te zijn om maatwerk te kunnen leveren.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor leraren primair onderwijs die in hun dagelijks werk te maken hebben met dubbel-bijzondere leerlingen. je beschikt over veel kennis en ervaring gericht op het verzorgen van onderwijs aan begaafde leerlingen. Je bent gewend om veranderings- en oplossingsgericht te werken. Je beschikt over basiskennis met betrekking tot specifieke leerstoornissen, ADHD en ASS.

Thema's

  • Dubbel-bijzonder: 1+1=3
  • Dubbel-bijzonder: verkennen van de situatie
  • Dubbel-Bijzonder: betekenisvolle interventies

Locatie
Online

Studielast
18 uur als onderstaand verdeeld:

  • 9 Contacturen
  • 9 Literatuurstudie

Deelnemen
Deelname aan deze cursus is mogelijk voor personeel van de scholen die behoren bij Delta Oosterhout. Nadere informatie over de cursussen en de manier van inschrijven is te verkrijgen via Delta oosterhout (Marlies Groen in't Woud- Gerritsma)
Wie is ingeschreven en een bevestiging van deelname heeft ontvangen kan zich via deze website registreren om toegang te krijgen tot het besloten deel met lesstof en cursusinformatie. Let op registratie werkt in twee stappen. De eerste stap is dat je je aanmeldt als gebruiker van de website. De tweede stap is dat jij je dan inschrijft voor de cursus waarvoor je toestemming hebt gekregen van Delta Oosterhout.

Inschrijven

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.