U bent niet ingelogd.
Inloggen

AED Leiden

AED Leiden

Welkom bij de cursus Onderwijsdesign en systemisch interveniëren bij complexe casuïstiek
Dit cursustraject is speciaal ontwikkeld voor de Ambulante Educatieve Dienst van leiden en omstreken. Werk je niet voor deze dienst, dan kun je dus niet inschrijven of deelnemen.

Onderwijsdesign en systemisch interveniëren is een cyclisch proces waarbij je gaat inzetten op een structurele verandering van een pedagogisch-didactische situatie voor een leerling. Voor de afweging van wat die verandering moet bewerkstelligen is jouw eigen pedagogisch oordeelsvermogen als begeleider van de leraar erg belangrijk. Je wilt streven naar een verandering die leidt tot een verbetering voor alle betrokkenen en waardoor de ontwikkeling van de leerling positief beïnvloed wordt. Dat betekent dat je alle betrokkenen bij het probleem nodig hebt om tot die verandering te komen. Hun betrokkenheid houdt niet op bij het aanleveren van informatie. Zij gaan met jouw hulp zelf de veranderingsbehoefte benoemen en straks ook zelf de verandering bewerkstelligen. Jij bent de begeleider die “een eindje met ze mee loopt op deze weg” en hen leert om het straks zelf te kunnen. Omdat elke betrokkene straks iets te doen heeft en iets te leren heeft (en jij dus ook) ga jij leren hoe je de veranderingsbehoefte zo kunt trechteren dat het leerproces de meeste kans op succes heeft.

Neem je deel aan deze cursus? Log dan in op de website om de besloten pagina's te kunnen bezoeken die bij deze cursus horen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.