U bent niet ingelogd.
Inloggen

Beleid begaafdheidsonderwijs

Eigentijds onderwijs ontwerpen voor begaafde leerlingen
Deze cursus van drie bijeenkomsten is bedoeld voor schoolteams die het onderwijs aan begaafde leerlingen onderdeel willen gaan maken van hun reguliere onderwijsaanbod. Deze cursus is gericht op visieontwikkeling. Een visie ontwikkelen die je wilt voorleggen aan een team doe je nooit alleen. Daarom verwachten we dat je aan deze cursus deelneemt met ten minste twee medecursisten van eenzelfde school.
Tijdens de bijeenkomst gaan we  niet in op vragen als ‘welke verrijkingsmiddelen bied ik begaafde leerlingen aan?’ of  ‘hoe moeten we onze methode begrijpend lezen compacten?’ Die kennis veronderstellen we als bekend. Je gaat aan de hand van theoretische kaders met elkaar in gesprek over de richting die je aan het onderwijs aan begaafde leerlingen wilt geven en de eisen die dit aan je team stelt. Je praktijkopdracht is gericht op het schrijven van een discussiestuk over het onderwijs aan begaafde leerlingen op je eigen school dat je kunt voorleggen aan je team.

Instroomniveau:

  • Je bent leraar primair onderwijs.
  • Je bent/wordt op je eigen school aanspreekpunt m.b.t. het onderwijs aan begaafde leerlingen.
  • Basale kennis over begaafdheid wordt als bekend veronderstelt.

Literatuur:

  • Gerven, E. van (2014). Knapzak Praktijkgidsen: Uitdagend Onderwijs voor Begaafde Leerlingen. Nieuwolda: Leuker.nu
  • Gerven, E. van (2016). Goed onderwijs voor begaafde leerlingen. Dordrecht: Instondo 

Praktijkopdracht
Je schrijft met je mede-werkgroepleden tijdens het cursustraject een discussiestuk dat als basis voor een gesprek met je team kan dienen. Een week na de laatste bijeenkomst zorg je ervoor dat deze tekst (via de toetsbox op de besloten website) bij de trainer is aangeleverd. De trainer geeft feed forward op je tekst zodat je deze kunt aanpassen voordat je de tekst aan je team gaat aanbieden en voordat je met je team in gesprek gaat.

Maximum aantal deelnemers:
24 personen

Inschrijven

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief

Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.