U bent niet ingelogd.
Inloggen

Webinars

Hoe dan?! Dubbel bijzondere leerlingen


Doe mee en schrijf je in voor 20 april 2022

Hoe vaardiger we worden in het onderwijs aan begaafde leerlingen, hoe meer zicht we krijgen op begaafde leerlingen die zich niet zo voorspoedig ontwikkelen als we eigenlijk graag zouden zien. Een van die groepen leerlingen zijn de dubbel bijzondere leerlingen. Dit zijn leerlingen met een hoge intelligentie die in hun ontwikkeling belemmerd worden door een leer-of ontwikkelingsstoornis of ernstige gedragsproblemen.

Voor deze leerlingen is de botsing tussen hun basale vermogen en hun basale onvermogen van grote invloed op hun functioneren. Er ontstaat daardoor een optelsom tussen begaafd en speciaal waarbij de som meer is dan het geheel der delen. De botsing veroorzaakt in vijf domeinen van functioneren schijnbaar tegenstrijdige educatieve behoeften waarbij het als ouders en/ of leraar moeilijk is om op de juiste manier af te stemmen op die behoeften. Handelings- of veranderingsgericht werken biedt de mogelijkheid om heel precies op die educatieve behoeften af te stemmen zonder dat er altijd een classificerende diagnose nodig is. In deze kennisinjecties gaan we in op de kansen die deze aanpak biedt.

Aanmelden voor webinar

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.