U bent niet ingelogd.
Inloggen

POA Gedrag

POA Gedrag

De cursus "Gedrag en leren" is speciaal ontwikkeld voor leraren die werkzaam zijn voor Passend Onderwijs Almere. Je moet aangemeld zijn bij deze organisatie voor deze cursus om je via onze website te kunnen registreren als deelnemer.

Leerlingen veranderen niet omdat je hen vraagt te veranderen. Ze veranderen pas als de educatieve omgeving waarin zij zich bevinden hen noodzaakt tot het veranderen van dat gedrag. Dat betekent dus dat als jij wilt dat een leerling verandert, je eerst zelf ander gedrag moet gaan laten zien. In het voortgezet onderwijs ervaren leraren de complexiteit van dat veranderingsproces in de vorm van traagheid en stroperigheid. Om de leerling die ‘uit de bocht gevlogen zijn’ weer goed langs de tijdsbalk van de onderwijskundige planning te kunnen laten lopen, hebben sommige leerlingen meer tijd nodig en vragen zij een veel grotere tijdsinvestering van leraren en begeleiders dan vaak voor handen is. Toch is in die gevallen tijd en de verandering van het eigen gedrag van de leraar/begeleider de enige oplossing die tot succes kan leiden.

In deze cursus gaan we op vier thema’s in waardoor je als leraar zicht krijgt op de verschillende processen en wat die processen aan begeleiding vragen. Dit doen we vanuit een systemisch perspectief want “it takes a village to raise a child”. Dat betekent dat we in elke bijeenkomst oog hebben voor de educatieve partners die vanuit de ecologie van de leerling het pedagogisch-didactisch proces van de leerling beïnvloeden.  

Praktische informatie

 • De cursus wordt verzorgd in vier lessen
 • De lessen vinden live plaats vanuit een online leeromgeving
 • Daarvoor wordt gebruik gemaakt van het Zoom platform via het account van Slim Educatief
 • Alleen deelnemers van Passend Onderwijs Almere die zich via de website van Slim Educatief hebben geregistreerd ontvangen een link voor hun deelname aan de bijeenkomsten
 • De lessen worden niet opgenomen
 • Elke les kent een ander thema
  1. Onderpresteren/onderleren
  2. Executieve vaardigheden
  3. Emotieregulatie bij begaafde leerlingen
  4. Dubbel-bijzondere leerlingen
 • Studielast:
  • 12 contacturen
  • 4 uur literatuurstudie
  • 2 webinars van elk 30 minuten
 • Voor elke les wordt materiaal ter voorbereiding aangeboden op de besloten leeromgeving die voor deze basiscursus wordt opgezet. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze deze voorbereiding ook hebben gedaan.

Data en tijd

 1. 01-11-2022    09:00-11:00
 2. 08-12-2022    09:00-11:00
 3. 20-01-2023    09:00-11:00

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief


Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.