U bent niet ingelogd.
Inloggen

Haaglanden Rijk(er) Onderwijs (Verdiepingscursus)

Haaglanden Rijk(er) Onderwijs (Verdiepingscursus)

Inservicecursus voor SPPO Haaglanden

Di 30-10-2018 | Di 20-11-2018 | Di 22-01-2019 | 12-02-2019 (15:00-17:30 uur)

De cursus is alléén bedoeld voor leraren die werkzaam zijn voor SPPO Haaglanden. Je hebt de afgelopen jaren je verdiept in het thema begaafdheid. Je zoekt naar een theoretische onderbouwing van jouw praktisch handelen. Je hebt daarvoor een onderzoekende houding en een op oplossingen gerichte instelling. Je bent je ervan bewust dat er niet één antwoord bestaat, maar dat de bruikbaarheid van een suggestie voor interventie afhangt van jouw eigen professionele context.

Let op! Om de besloten pagina's van deze cursus (speciaal ontwikkeld voor SPPO Haaglanden) te kunnen bekijken moet je je wel even inschrijven. Volg de instructie op de website en maak eerst een gebruikersaccount aan om je vervolgens voor deze cursus in te schrijven. Daarna ontvang je een bevestiging dat je toegang hebt tot de besloten pagina's. Om die te bezoeken log je vervolgens in via de knop linksboven op de website. Dit doe je elke keer als je op de besloten pagina's van de website wilt kijken.

Thema’s:

  • het maken van sterkte en zwakte analyses van je (begaafde) leerlingen (educatief profileren)
  • het ontwerpen van uitdagend onderwijs
  • onderpresteren en executieve vaardigheden
  • dubbel bijzondere leerlingen

Instromen?

  • Je bent werkzaam bij SPPO Haaglanden.
  • Je beschikt over een bevoegdheid leraar primair onderwijs (KLOS- of PA-akte; PABO diploma).
  • Je beschikt over zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden in het begeleiden van begaafde leerlingen en hun leerkrachten.
  • Je beschikt over de mogelijkheid om in je eigen praktijk opdrachten uit te voeren om de vertaalslag van kennis naar vaardigheid te kunnen maken.

Werkwijze
In deze cursus koppelen we steeds theorie over begaafdheid aan de dagelijkse praktijk in je eigen groep.  In elke bijeenkomst wordt rondom één thema gewerkt. Per thema stellen we zo één kerncompetentie centraal. Er zijn indicatoren waaraan je na afronding van de cursus kunt zien hoe de verworven competentie te herkennen is in wat je weet en wat je kunt (Van Gerven & Hoogenberg-Engbers, 2011). We hebben een ‘spoorboekje’ (zie de betreffende pagina's hiervan op deze digitale leeromgeving) gemaakt waarin je precies kunt zien wat we elke les gaan doen. Daar vind je ook wat je doet aan voorbereiding voor elke les.

Certificaat:
Je kunt de cursus afronden met een certificaat als je zowel voldoende aanwezig bent geweest als dat je een praktijkopdracht hebt ingeleverd. De omschrijving van de praktijkopdrachten vind je straks op het besloten deel van de website. Je hebt een keuze uit vier verschillende opdrachten. Vanaf het begin van deze cursus werk je in de tijd tussen de bijeenkomsten aan de opdracht van je eigen keuze.
Aan het eind van de cursus lever je de opdracht in bij de docent. Dit doe je door gebruik te maken van de ‘Dropbox Praktijkopdrachten’. Je krijgt van de docent feedforward op de opdracht. Daarvoor werken we met vaste criteria voor elke opdracht. We benoemen twee aspecten die je heel sterk hebt uitgevoerd. Daarnaast benoemen we één aspect dat je verder kunt uitdiepen om jouw praktijkopdracht nog sterker te maken. Daarnaast nemen we in je opdracht zelf korte feedforward vragen op. Dit zijn oplossingsgerichte vragen die je helpen de diepgang van je opdracht te vergroten.

Inschrijven

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Slim! Educatief nieuwsbrief

Via de e-mailnieuwsbrief brengen we je enkele malen per jaar op de hoogte van de activiteiten van Slim! Educatief. We delen je gegevens nooit met derden en je kan te allen tijde uitschrijven.